Aku Bar przekąski

AkuBar to smaczne batony, które stanowią idealne uzupełnienie codziennej diety, a nawet mogą zastępować pojedynczy posiłek w ciągu dnia. Ich unikatowy skład poza zapewnianiem uczucia sytości przyczynia się do poprawy stanu organizmu i do równoważenia diety. Batony AkuBar zawsze dobrze jest mieć pod ręką.
AkuBar EnergyEnergetyczna przekąska z witaminami i cynkiem, która zaspokoi głód z korzyściami dla zdrowia. Pyszny baton o smaku cytryny i twarogu jest doskonałym źródłem białka, wzbogaconym o witaminy B, C i E. Znakomicie nadaje się do szybkiego uzupełnienia energii w organizmie podczas aktywności fizycznej i psychicznej. To unikatowe połączenie płatków zbożowych, cynku i witamin. Zaspokaja 30% zalecanej dziennej dawki cynku i 50% zalecanej dziennej dawki witaminy C, witaminy E i witamin z grupy B. Baton nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie ani przemysłowo utwardzanych tłuszczów. Zawarte w produkcie foliany przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Dla kogo jest AkuBar Energy?
AkuBar Energy jest dla każdego, kto musi szybko i skutecznie, a jednocześnie zdrowo dostarczyć sobie energii, na przykład dla sportowców – tak zawodowych, jak i rekreacyjnych, dla turystów, kierowców czy pracowników fizycznych.*
 batony nie są przeznaczone dla dzieci poniżej 3 roku życia!

Pełny skład AkuBar Energy

AkuBar Energy (poj. 65g):
glukoza, syrop glukozowo-fruktozowy, otręby owsiane, krem o smaku waniliowym (cukier, olej palmowy, olej roślinny, mleko w proszku,suszona słodka serwatka, emulgator lecytyna sojowa, wanilia, aromaty, barwniki E 100, E 160 C), ekstrudat ryżowo - ziemniaczany (ryż, puree ziemniaczane, cukier, błonnik, burak ćwikłowy), mąka ryżowa, izomaltuloza*,płatki sojowe, ananas kandyzowany 5% (ananas, cukier, kwas cytrynowy, dwutlenek siarki), papaja kandyzowana 5% (papaja, cukier, dwutlenek siarki), nieutwardzony tłuszcz roślinny, mleko w proszku, emulgator lecytyna rzepakowa, aromat, substancja utrzymująca wilgoć gliceryna,  witaminy (E, B1, B2, B6, B12, B5, B3, C, biotyna, kwas foliowy), regulator kwasowości kwas cytrynowy, przeciwutleniacze E-306, E-304, E-300, glukonian cynku, substancja konserwująca kwas sorbowy. *Izomaltuloza  jest źródłem glukozyi fruktozy


cena Aku Bar Energy:  127,20 PLN (za 20 sztuk)
cena Aku Bar Protein: 128.00 PLN (za 20 sztuk)


AkuBar Protein Znakomity baton proteinowy o smaku czarnej porzeczki z żurawiną w polewie jogurtowej. Jest wysokiej jakości źródłem istotnych dla metabolizmu białek roślinnych oraz witamin C, B i E. Ich zrównoważona kombinacja zapewnia stopniowe wchłanianie i optymalne wykorzystanie zawartych w batonie pozostałych składników odżywczych, dzięki czemu baton zapewni uczucie sytości na długi czas.

Dla kogo jest AkuBar Protein?
Przeznaczony jest dosłownie dla wszystkich, w szczególności dla sportowców i osób aktywnych fizycznie - jest idealny dla uzupełnienia energii i regeneracji mięśni.*

Pełny skład AkuBar Protein

AkuBar Protein (poj. 70 g):
syrop skrobiowy, izolat białka sojowego, polewa jogurtowa (cukier, tłuszcz roślinny, serwatka, jogurt w proszku, emulgator lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat), koncentrat białek serwatkowych, syrop, nieutwardzony tłuszcz roślinny, płatki sojowe, krem o smaku waniliowym (cukier, tłuszcz roślinny, mleko, serwatka, emulgator lecytyna sojowa, aromaty, barwniki E 100 i E160c), żurawina (żurawina, cukier, kwas cytrynowy, koncentrat czarnego bzu, olej słonecznikowy, mąka ryżowa), olej kokosowy (kokos, dwutlenek siarki), ekstrudat kukurydziano-ziemniaczany (kaszka kukurydziana, zacier ziemniaczany, cukier, błonnik pszenny), emulgator lecytyna rzepakowa, aromat*, regulator kwasowości kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca guma guar, witaminy (E, B1, B2, B6, B12, B5, B3, C, D-biotyna, kwas foliowy), przeciwutleniacze (E306, E-304, E-300), substancja konserwująca kwas sorbowy.
*Zawiera E122 – może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
 

Składniki AkuBar:

cz/menu_produkty/plus
Cynk - AkuBar Energy Minerał istotny dla prawidłowego przebiegu kilkuset przemian enzymatycznych. Istotny w metabolizmie węglowodanów, białek, witamin i hormonów. Jeden z przeciwutleniaczy, które chronią komórki przed wolnymi rodnikami oraz wpływają na wzrost i rozwój komórek. Niedobór cynku hamuje podział komórek, przez co są one bardziej narażone na wpływ wolnych rodników.
cz/menu_produkty/plus
Białka (proteiny) - AkuBar Protein Są podstawowym budulcem nie tylko układu mięśniowo-szkieletowego, ale praktycznie wszystkich części ciała. Są niezbędne dla odżywiania i wzrostu mięśni, ścięgien, skóry i kości. Są ważne w celu ochrony masy mięśniowej przed uszkodzeniami – np. w trakcie uprawiania sportu. Odgrywają one dużą rolę w spalaniu tłuszczu i redukcji masy ciała. Są niezbędne w żywieniu człowieka. Białko nie jest wytwarzane przez organizm, stąd konieczność regularnego uzupełniania diety.
cz/menu_produkty/plus
Witaminy C, B, E
  • Witaminy z grupy B są rozpuszczalną w wodzie grupą witamin niezbędnych do prawidłowego przebiegu funkcji metabolicznych. Nie są magazynowane w organizmie, dlatego konieczne jest dostarczanie ich w codziennej diecie. Mają istotny wpływ na jakość skóry, włosów i paznokci. Niektóre z witamin z grupy B zawarte są przede wszystkim w żywności pochodzenia zwierzęcego, więc są to głównie wegetarianie i weganie narażeni są na ryzyko ich niedoboru. Zapotrzebowanie na witamin
  • Witamina C znacząco wzmacnia system odpornościowy i przyspiesza gojenie się ran. Jest niezbędna do prawidłowego rozwoju kości, zębów, chrząstek, wspomaga wzrost tkanek.
  • ę B wzrasta przy dużym wysiłku fizycznym i stresie.
  • Witamina E jest najważniejszym rozpuszczalnym w tłuszczach antyoksydantem. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i działaniem wolnych rodników, przyczynia się do spowolnienia procesu starzenia się i wspomaga profilaktykę nowotworową. Witamina E wspomaga serce, naczynia krwionośne, obieg krwi, układ nerwowy i funkcje mózgu.

*Batony AkuBar nie są przeznaczone dla dzieci poniżej 3 roku życia.

Dr Jaromir Bertlik
"Soja stanowi pełnowartościowe źródło białka, mogące z całą pewnością równać się ze źródłami białka innego pochodzenia. Ma ponadto nad nimi tę przewagę, iż posiada profilaktyczne oddziaływanie na zdrowie i dostarcza organizmowi kompleksowego spektrum aminokwasów. Podsumowując wszystkie właściwości soi – jej spożywanie jest maksymalnie efektywne zarówno dla zdrowia, jak i utrzymania kondycji oraz zwiększenia wydajności i sprawności fizycznej. Właśnie dlatego sojowy AkuBar Protein stał się kolejnym członkiem Alveo Family.”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz