Unikatowa kompozycja żywych kultur
organizmów probiotycznych i fruktooligosacharydów, których stosowanie
pomaga odbudować mikroflorę jelit oraz na długo i w optymalny sposób
wspomagać regulację pracę przewodu pokarmowego.
Każdy ze znanych szczepów żywych kultur bakterii ma określone działanie.
Każdy ze znanych szczepów żywych kultur bakterii ma określone działanie.
W skład AkuProbiotics
wchodzą miliardy żywych bakterii, pochodzących z 13 szczepów, które
wybrane zostały tak, aby w optymalny sposób oddziaływać na organizm
człowieka.
Mikroorganizmy pozwalają na zachowanie czystych jelit; uczestniczą w rozkładzie składników odżywczych na związki proste, pomagają w produkcji witaminy K i B oraz w likwidowaniu szkodliwych bakterii.
Mikroorganizmy pozwalają na zachowanie czystych jelit; uczestniczą w rozkładzie składników odżywczych na związki proste, pomagają w produkcji witaminy K i B oraz w likwidowaniu szkodliwych bakterii.
Aku Probiotics sprawi, że:
- Odbudujesz florę jelit, którą niszczysz codziennym pożywieniem.
- Zniwelujesz problem wzdęć, gazów i problemów trawiennych.
- Wzmocnisz swoją odporność.
- Zregenerujesz Twój organizm po radio- lub chemioterapii.
- Twój organizm będzie lepiej wchłaniał składniki odżywcze.
- Zapobiegniesz biegunce i bólom brzucha.
- Będziesz bardziej odporny na pasożyty przewodu pokarmowego.
- Łatwiej będzie Ci walczyć z otyłością.
- pomogą w utrzymaniu kwaśnego odczynu pochwy i zapobiegną stanom zapalnym
Aku Probiotics to:
- 20 miliardów bakterii w 1 kapsułce, gdy przeciętny produkt zawiera ich od 2 do 5 miliardów.
- 13 różnych szczepów, z których pochodzą bakterie, podczas gdy w przeciętnym produkcie wykorzystuje się 1 – 5 szczepów, a w szczególnych wypadkach 7.
- Bardziej bezpieczny i skuteczny skład niż w innych produktach, gdyż wykorzystane szczepy występują także naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka – oczywiście w znacznie mniejszych ilościach.
- Łatwe stosowanie – 1 kapsułka dziennie.
- Bakterie zamknięte w bardzo powoli rozpuszczającej się celulozowej kapsułce, która pozwala probiotykom dotrzeć aż do jelita grubego.
Kto potrzebuje Aku Probiotics? Każdy!
- Polecane kobietom w ciąży i karmiącym.
- Polecane dzieciom bez ograniczeń wiekowych.
- Polecane każdemu bez względu na wiek i płeć.
- Polecany w szczególności przy antybiotykoterapii i wszelkich chorobach.
- Nie można ich przedawkować!
PAMIĘTAJ
|
Probiotyki są nierozerwalnym elementem
kuracji antybiotykowej. Polska
znajduje się w pierwszej dziesiątce krajów Europy pod względem spożycia
antybiotyków, a konsumpcja leków z tej grupy stale rośnie – na 1000 naszych
rodaków 25 przyjmuje je codziennie.
Z badań wynika, że skuteczna dobowa dawka
probiotyku powinna zawierać, co najmniej kilka miliardów bakterii kwasu
mlekowego – dla osiągnięcia tego efektu należałoby wypijać codziennie kilka
litrów jogurtu naturalnego.
|
Dawkowanie: 1 kapsułka dziennie.
cena: 62,30 PLN
Skład Aku Probiotics
Bifidobacterium longum to bakterie probiotyczne żyjące
w jelicie grubym. Badania wskazują, że gatunek ten może poprawić wartość
odżywczą pokarmów. Szczepy Bifido mają zdolność do produkcji witamin z grupy B i produkują enzymy pokarmowe, fosfatazę kazeinową i
lizozym. Badania kliniczne sugerują, że Bifidobacterium longum zmniejsza
częstotliwość zaburzeń żołądkowo-jelitowych (biegunka, nudności, zaparcia itp.)
oraz pomaga w funkcjonowaniu układu pokarmowego.
Wraz z innymi mikroorganizmami, produkuje kwas mlekowy
i octowy, które obniżają pH żołądka i jelit.
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium breve jest jedną najważniejszych
bakterii, która żyje w jelicie człowieka. Pomaga utrzymać układ trawienny w
harmonii funkcjonalnej, hamuje rozwój szkodliwych bakterii, wzmacnia system odpornościowy.
Jest ważnym mikroorganizmem w procesie syntezy witamin D i K. Jest liczniejsza
u niemowląt i dzieci niż u dorosłych, doskonale przylega do ściany jelit.
Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium bifidum jest szczególnym
mikroorganizmem probiotycznym, który zagnieżdża się głównie w błonie śluzowej
jelita grubego oraz w pochwie. Zapobiega kolonizacji inwazyjnych bakterii chorobotwórczych,
takich jak E. Coli, Clostridium, Salmonella poprzez dołączanie się do ściany
jelita i wypychanie patogenów, a także poprzez odbieranie im składników
odżywczych. Produkuje kwas mlekowy i octowy, które obniżają pH jelitach i
uniemożliwiają rozwój bakterii niepożądanych.
Zwiększa przyswajanie składników mineralnych takich
jak żelazo, wapń, magnez i cynk. Szczepy tego gatunku zostały wykorzystane w
leczeniu zaburzenia trawienia u niemowląt, w chorobach jelit, zaparciach,
marskości wątroby, zaburzeniu równowagi flory jelitowej po antybiotykoterapii i
wzmaganiu perystaltyki jelit.
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium infantis to bakterie, które zagnieżdżając się w
jelitach wspierają procesy trawienne, wypróżnianie oraz zapobiegają
powstawaniu infekcji. Szczep ten jest także stosowany w leczeniu zespołu jelita
drażliwego, wrzodziejącego zapalenia jelita grubego czy biegunek.
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus acidophilus jest jednym z najważniejszych
mikroorganizmów występujących w jelicie cienkim, przy czym znaleźć go można
także w wyściółce ściany pochwy, szyjki macicy i cewki moczowej. Pełni wiele ważnych
funkcji, wśród których najważniejszymi jest hamowanie rozwoju organizmów
chorobotwórczych oraz zapobieganie ich namnażaniu i kolonizacji.
Produkuje naturalne antybiotyki jak lactocidin,
acidophilin, itp., co zwiększa odporność organizmu. Obniża pH przewodu
pokarmowego.
Lactobacillus casei
Lactobacillus casei to bakteria probiotyczna, będąca bardzo
płodnym i silnym mikroorganizmem, o wysokiej odporności na enzymy trawienne.
Lactobacillus casei jest ściśle związane z L. rhamnosus i L. acidophilus.
Wywołuje kilka efektów wspomagających zdrowie poprzez
produkcję bakteriocyn, (związków, które hamują rozwój bakterii chorobotwórczych
w jelicie cienkim). Silnie toleruje kwasy żołądka i sole żółci, co pozwala na dotarcie
do jelita i przylgnięcie do jego śluzówki.
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus plantarum wydziela naturalnie
występujący antybiotyk lactolin, posiada zdolność do syntezy aminokwasu o
korzystnym działaniu antywirusowym, L-lizyny. Produkuje enzymy glikolityczne, jest skuteczny
w eliminacji azotanów podczas produkcji tlenku azotu. To probiotyk wspomagający
zatrzymywanie w organizmie składników odżywczych, witamin i przeciwutleniaczy, a
także eliminowanie z żywności toksycznych składników i czynników
chorobotwórczych, powstających w procesie jej fermentacji.
Lactobacillus
rhamnosus
Lactobacillus rhamnosus można znaleźć przede wszystkim
w jelicie cienkim i pochwie. To mikroorganizmy korzystne w hamowaniu tych
bakterii powodujących zakażenie pochwy i układu moczowego.
Ma wysoką tolerancję na sole kwasów żółciowych, dzięki
czemu przylega do błony śluzowej jelit
i chroni przewód pokarmowy przed inwazją szkodliwych mikroorganizmów. Dodatkowo
korzystnie wpływa na nietolerancję laktozy.
Ma także korzystne działanie przy nadwrażliwości i
zapaleniu jelit, przy wypryskach atopowych i alergiach pokarmowych. Pozytywnie
wpływa na trawienie i kondycję niemowląt i osób starszych. Jest najbardziej
przydatne w hamowaniu infekcji jelitowych już u niemowląt.
Lactobacillus fermentum
Lactobacillus fermentum ma różne zastosowanie, w
szczególności w procesach fermentacji żywności i pasz.
Niektóre szczepy mają naturalną odporność na niektóre
antybiotyki i chemioterapeutyki. Mają korzystny wpływ na redukcję poziomu cholesterolu.
Eliminują niekorzystne bakterie.
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus bulgaricus mają znaczącą rolę w
produkcji kwasu mlekowego, stwarzając
jednocześnie sprzyjające warunki dla rozwoju innych Lactobacillus i
Bifidobacterium przebywających w jelicie.
Niektóre szczepy mają znaczącą rolę w modulacji układu
odpornościowego. Niektóre szczepy przyczyniają się do eliminacji niepożądanych
bakterii dzięki produkowaniu bakteriocyn.
Często są pomocne dla osób cierpiących na
nietolerancję laktozy, których systemy
trawienne wykazują brak enzymów rozkładających laktozę do prostych cukrów.
Lactococcus
lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. Lactis mają udział w
produkcji kwasu mlekowego i kontroli pH przewodu pokarmowego.
Wykazują działanie przeciwbakteryjne.
Enterococcus faecium
Enterococcus faecium są istotne w przypadku chorób
biegunkowych, zwłaszcza wywołanych przez drobnoustroje chorobotwórczych, takich
jak rota wirusy, które atakują jelita. Ten szczególny mikroorganizm tylko przejściowo kolonizuje przewód pokarmowy.
Mogą wpływać na obniżanie poziomu cholesterolu LDL.
Są bezpieczne, zostały w znacznym stopniu przebadane
przez Światową Organizację Zdrowia.
Gatunek ten wykazuje silne działanie na wiele organizmów chorobotwórczych.
Wykazuje odporność na wiele różnych antybiotyków, może
wpływać na skrócenie czasu trwania biegunki.
Streptococcus
salivarius subsp. thermophilus
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus naturalnie
występują w fermentowanych produktach mlecznych,
uważane są za korzystne dla zdrowia.
Wskazane dla osób dla osób nietolerujących laktozy
dzięki działaniu wspomagającym trawienie produktów mlecznych.
Pozytywnie wpływają na odbudowę ściany jelit.
Fruktooligosacharydy
Prebiotyki, czyli substancje będące pożywieniem dla bakterii
w przewodzie pokarmowym, stymulujące rozwój prawidłowej mikroflory jelit. Nie
ulegają trawieniu i w formie niezmienionej docierają do światła jelita, gdzie
rozwijają swoje działanie.
Opracowanie
na podstawie ogólnodostępnych źródeł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz